נתחיל עם המלבי
שופכים לסיר את השמנת המתוקה, הסוכר, מי הורדים ו5 כוסות של חלב ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי שמערבים. לצלחת נוספת שופכים את כוס החלב שנותרה יחד עם הקונפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים.
לפני שהתערובת שבסיר מגיעה לרתיחה מוסיפים את הקונפלור עם החלב לסיר ומנמיכים לאש נמוכה. לא לשכוח, לא להפסיק לערבב את התערובת שבסיר, כדי שלא יהיו גושים. כאשר התערובת שבסיר נהיית סמיכה, מכבים את האש ומצננים מעט את הסיר.
בשלב זה יש לחלק את התערובת למנות, ניתן לשים בכוסות פלסטיק, צלחות מעט עמוקות, אני אישית מעדיף לשים בכופסאות פלסטיק חד-פעמיות כדי שאוכל לאחסן את זה במקרר. וכמובן לא לשכוח לאטום את הכלי, עם נליון נצמד או מכסה ייעודי.
וכמובן, אם עדיין לא אחסנתם את המלבי במקרר – זה הזמן לאחסן את המלבי במקרר.
לסירופ הבסיסי
לסירופ יש גרסאות רבות ופה גם אתם יכולים לאלתר.
אתחיל עם הסירופ המוכר ולאחר מכן אתן לכם מספר רעיונות נוספים
יש לשים בסיר את כוס הסוכר יחד עם כוס המים על אש נמוכה למשך כ 20דק' עד 30דק'. לאחר מכן יש לצנן את תערובת הסוכר והמים ולהוסיף 2 כפות של סירופ פטל ואיפה אחת בלבד של תמצית מי ורדים.
לערבב היטב – ומה שיוצא זה נוזל צבעוני די סמיך – ככה זה צריך להיות.
תוספות ועניינים
בדרך כלל מגישים את זה עם בוטנים קלויים טחונים ומעט קוקוס וקינמון
אך תמיד אפשר לשדרג את המתכון, במקום הסירוף אפשר לשים שוקולד ובמקום בוטנים אפשר לשים מקופלת.
אני אישית אוהב את המלבי שלי עם תותים וסירוף המורכב מפטל הדרים ללא תמצית המי-ורדים.
תרגישו חופשי לשחק ולנסות. זה ההנאה ש
יהיה בתאבון 🙂