מתכון לפיצה טעימה

אפשר לומר שכולם אוהבים פיצות. ילדים, נערים, בוגרים,, ישראלים, אמריקאים, איטלקים וגם אני. כשחברים באים, כשיש משחק כדוגל טוב או שידור של האח הגדול או סתם כשמתחשק.
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Twitter
מתכון לפיצה טעימה

מידע רלוונטי

  • זמן הכנה כולל 2 שעות
  • זמן המתנה 1.5 שעות
  • כשרות חלבי
  • כמות / מנות 3 פיצות

תוכן עניינים

מצרכים

מצרכים לפיצה

  • חצי קילו קמח
  • 2 כפות של שמרים (או להשתמש בקמח תופח)
  • 2 כפיות סוכר
  • 6 כפות של שמן (עדיף קנולה, אך כל שמן יעשה את העבודה)
  • 2 כוסות מים (0.42 מ"ל)
  • כפית מלח
  • גבינה צהובה (ניתן לערבב בין צהובה למוצרה, אך אל תוותרו על גבינה צהובה אמיתית, זה הטעם)

מצרכים לרוטב

  • רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת שום
  • פפריקה מתוקה
  • תערובת לפיצה
  • סוכר
  • מים
  • בזיליקום (אפשר גם יבש)

אופן הכנה

אופן ההכנה של הבצק:

לתוך קערה גדולה נשפוך את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים והשמן. לתוך התערובת הזאת נשפוך את המים (פושרים) בהדרגה ותוך כדי לישה של המרכיבים, עד לקבלת בצק אחד וגמיש. לאחר מכן, נכסה את הקערה במגבת וניתן לבצק לטפוח עד שיכפיל את נפחו. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעתיים ל 3 שעות) ניתן לחלק את הבצק לחלקים, לפי הגדלים של הפיצות שתרצו להכין, ונרדד את הבצק במערוך לעובי של 0.5 ס"מ עד 1 ס"מ)

כל שנשאר זה למרוח את הרוטב, להוסיף גבינה ותוספות ולתנור!
תעקבו אחרי לשלב הבא.

אופן ההכנה של הרוטב:

שופכים את כל המרכיבים של הרוטב לכלי מעט עמוק, ומערבבים טוב טוב,
המרכיבים שהם חובה לרוטב (לפי דעתי) זה כמובן רוטב עגבניות, מעט מים (שיהיה סמיך אך לא יותר מידי) מלח , פלפל ואבקת שום.  כל השאר המרכיבים רק יוכלו להוסיף טעם ולא לגרוע מהטעם (-;

אז מה עוד נשאר לעשות? להכין את הפיצה!
זוכרים שרידדנו את הבצק?, אז זה הזמן ללשפוך מעט מהרוטב על הבצק, להוסיף תוספות שאתם אוהבים (זיתים, תירס, בצל או כל דבר אחר) לפזר גבינה צהובה מעל הכל. ולהכניס את הפיצה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לזמן של 25 דקות.

בתיאבון !

טיפים:

נשאר לכם בצק? לא לזרוק!
1. ניתן למרוח אותם בדבש וום ולתנור לחום של 180 מעלות ל 15 דקות וקיבלתם לחם שום.
2. את הבצק ניתן להקפיא לתקופה של שבוע, ובמידת הצורך להפשיר (להוציא לילה לפני למקרר, ובבוקר להשאיר מחוץ למקרר להפשרה והטפחה תקינים.

נשאר רוטב ? רעיונות נוספים!
1. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד לתקופה של שבוע, אז אם בא לכם להכין עוד פעם פיצה השבוע, לא לפחד להשתמש ברוטב הקיים.
2. את הרוטב ניתן להוסיף ו/או להשתמש בו כרוטב לפסטות, ואיטריות למיניהן.
3. הכנתם לחם שום? (ראו בטיפ הקודם – בנוגע לבצק*) אל תתביישו לטבול את הלחם שום ברוטב – מוסף טעם! (אפשר גם עם הפיצה)

מתכון לפיצה טעימה
מתכון לפיצה טעימה

אפשר לומר שכולם אוהבים פיצות. ילדים, נערים, בוגרים,, ישראלים, אמריקאים, איטלקים וגם אני. כשחברים באים, כשיש משחק כדוגל טוב או שידור של האח הגדול או סתם כשמתחשק.

מתכון לפנקייק חלבי
מתכון לפנקייק חלבי

מי לא אוהב פנקייק? ילדים, מתבגרים, בוגרים ואפילו בני גיל הזהב! פנקייק זה פשוט דבר טעים שניתן לשדרג במלא צורות ודרכים. זה יכול להיות בסיס לארוחה או קינוח.

מתכון לקרואסונים
מתכון לקרואסונים

קרואסונים, מאפה מאוד פשוט ומאוד טעים! ניתן למלא את המאפה כמעט בכל מה שנמס בפה, גבינה, שוקולד, ריבת חלב וממרחים נוספים. בואו תיראו כמה זה פשוט להכנה.

מתכון למלבי חלבי

מלבי זה דבר מאוד טעים אם עושים אותו טעים, יהיו כאלו שיאהבו אותו בקישוט פשוט אבל תמיד ניתן לשדרג את המנה ולהוסיף טעם. הרגישו חופשי לשחק עם המתכון.

מתכון לסופגניות
מתכון לסופגניות

חנוכה הגיע, וזה הזמן להתפנק על סופגניות מדהימות להוסיף קצת טעם מתקתק לאורות החג. את הסופגניות תוכלו למלא בריבה, שוקולד, ריבת חלב או כל ציפוי מפתה אחר.

בייגלה רומני
מתכון לבייגלה רומני

ההיסטוריה של האוכל הרומני מושפעת במידה רבה מהמיקום הגיאוגרפי של המדינה. הפעם נכין בייגלה רומני, קריספי מבחוץ, כל-כך רך מבפנים וכל-כך טעים!