מתכון למלבי חלבי

מלבי זה דבר מאוד טעים אם עושים אותו טעים, יהיו כאלו שיאהבו אותו בקישוט פשוט אבל תמיד ניתן לשדרג את המנה ולהוסיף טעם. הרגישו חופשי לשחק עם המתכון.
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Twitter

מידע רלוונטי

  • זמן הכנה כולל 3 שעות
  • זמן המתנה 2.5 שעות
  • כשרות חלבי
  • כמות / מנות 8 מנות

תוכן עניינים

מצרכים

למלבי
2 גביעים של שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
6 כוסות חלב
טיפה אחת של תמצית מי-ורדים
6 כפות קונפלור

לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
איפה אחת של תמצית מי ורדים
2 כפות של פטל מרוכז (ככל שהפטל יותר סמיך וצבעוני יותר טוב)

אופן הכנה

נתחיל עם המלבי

שופכים לסיר את השמנת המתוקה, הסוכר, מי הורדים ו5 כוסות של חלב ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי שמערבים. לצלחת נוספת שופכים את כוס החלב שנותרה יחד עם הקונפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים.

לפני שהתערובת שבסיר מגיעה לרתיחה מוסיפים את הקונפלור עם החלב לסיר ומנמיכים  לאש נמוכה. לא לשכוח, לא להפסיק לערבב את התערובת שבסיר, כדי שלא יהיו גושים. כאשר התערובת שבסיר נהיית סמיכה, מכבים את האש ומצננים מעט את הסיר.

בשלב זה יש לחלק את התערובת למנות, ניתן לשים בכוסות פלסטיק, צלחות מעט עמוקות, אני אישית מעדיף לשים בכופסאות פלסטיק חד-פעמיות כדי שאוכל לאחסן את זה במקרר. וכמובן לא לשכוח לאטום את הכלי, עם נליון נצמד או מכסה ייעודי.

וכמובן, אם עדיין לא אחסנתם את המלבי במקרר – זה הזמן לאחסן את המלבי במקרר.

לסירופ הבסיסי

לסירופ יש גרסאות רבות ופה גם אתם יכולים לאלתר.
אתחיל עם הסירופ המוכר ולאחר מכן אתן לכם מספר רעיונות נוספים

יש לשים בסיר את כוס הסוכר יחד עם כוס המים על אש נמוכה למשך כ 20דק' עד 30דק'. לאחר מכן יש לצנן את תערובת הסוכר והמים ולהוסיף 2 כפות של סירופ פטל ואיפה אחת בלבד של תמצית מי ורדים.
לערבב היטב – ומה שיוצא זה נוזל צבעוני די סמיך – ככה זה צריך להיות.

תוספות ועניינים

בדרך כלל מגישים את זה עם בוטנים קלויים טחונים ומעט קוקוס וקינמון
אך תמיד אפשר לשדרג את המתכון, במקום הסירוף אפשר לשים שוקולד ובמקום בוטנים אפשר לשים מקופלת.

אני אישית אוהב את המלבי שלי עם תותים וסירוף המורכב מפטל הדרים ללא תמצית המי-ורדים.
 תרגישו חופשי לשחק ולנסות. זה ההנאה ש

יהיה בתאבון 🙂

מתכון לפיצה טעימה
מתכון לפיצה טעימה

אפשר לומר שכולם אוהבים פיצות. ילדים, נערים, בוגרים,, ישראלים, אמריקאים, איטלקים וגם אני. כשחברים באים, כשיש משחק כדוגל טוב או שידור של האח הגדול או סתם כשמתחשק.

מתכון לפנקייק חלבי
מתכון לפנקייק חלבי

מי לא אוהב פנקייק? ילדים, מתבגרים, בוגרים ואפילו בני גיל הזהב! פנקייק זה פשוט דבר טעים שניתן לשדרג במלא צורות ודרכים. זה יכול להיות בסיס לארוחה או קינוח.

מתכון לקרואסונים
מתכון לקרואסונים

קרואסונים, מאפה מאוד פשוט ומאוד טעים! ניתן למלא את המאפה כמעט בכל מה שנמס בפה, גבינה, שוקולד, ריבת חלב וממרחים נוספים. בואו תיראו כמה זה פשוט להכנה.

מתכון למלבי חלבי

מלבי זה דבר מאוד טעים אם עושים אותו טעים, יהיו כאלו שיאהבו אותו בקישוט פשוט אבל תמיד ניתן לשדרג את המנה ולהוסיף טעם. הרגישו חופשי לשחק עם המתכון.

מתכון לסופגניות
מתכון לסופגניות

חנוכה הגיע, וזה הזמן להתפנק על סופגניות מדהימות להוסיף קצת טעם מתקתק לאורות החג. את הסופגניות תוכלו למלא בריבה, שוקולד, ריבת חלב או כל ציפוי מפתה אחר.

בייגלה רומני
מתכון לבייגלה רומני

ההיסטוריה של האוכל הרומני מושפעת במידה רבה מהמיקום הגיאוגרפי של המדינה. הפעם נכין בייגלה רומני, קריספי מבחוץ, כל-כך רך מבפנים וכל-כך טעים!