אופן ההכנה של הבצק:
לתוך קערה גדולה נשפוך את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים והשמן. לתוך התערובת הזאת נשפוך את המים (פושרים) בהדרגה ותוך כדי לישה של המרכיבים, עד לקבלת בצק אחד וגמיש. לאחר מכן, נכסה את הקערה במגבת וניתן לבצק לטפוח עד שיכפיל את נפחו. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעתיים ל 3 שעות) ניתן לחלק את הבצק לחלקים, לפי הגדלים של הפיצות שתרצו להכין, ונרדד את הבצק במערוך לעובי של 0.5 ס"מ עד 1 ס"מ)
כל שנשאר זה למרוח את הרוטב, להוסיף גבינה ותוספות ולתנור!
תעקבו אחרי לשלב הבא.
אופן ההכנה של הרוטב:
שופכים את כל המרכיבים של הרוטב לכלי מעט עמוק, ומערבבים טוב טוב,
המרכיבים שהם חובה לרוטב (לפי דעתי) זה כמובן רוטב עגבניות, מעט מים (שיהיה סמיך אך לא יותר מידי) מלח , פלפל ואבקת שום. כל השאר המרכיבים רק יוכלו להוסיף טעם ולא לגרוע מהטעם (-;
אז מה עוד נשאר לעשות? להכין את הפיצה!
זוכרים שרידדנו את הבצק?, אז זה הזמן ללשפוך מעט מהרוטב על הבצק, להוסיף תוספות שאתם אוהבים (זיתים, תירס, בצל או כל דבר אחר) לפזר גבינה צהובה מעל הכל. ולהכניס את הפיצה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לזמן של 25 דקות.
בתיאבון !
טיפים:
נשאר לכם בצק? לא לזרוק!
1. ניתן למרוח אותם בדבש וום ולתנור לחום של 180 מעלות ל 15 דקות וקיבלתם לחם שום.
2. את הבצק ניתן להקפיא לתקופה של שבוע, ובמידת הצורך להפשיר (להוציא לילה לפני למקרר, ובבוקר להשאיר מחוץ למקרר להפשרה והטפחה תקינים.
נשאר רוטב ? רעיונות נוספים!
1. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד לתקופה של שבוע, אז אם בא לכם להכין עוד פעם פיצה השבוע, לא לפחד להשתמש ברוטב הקיים.
2. את הרוטב ניתן להוסיף ו/או להשתמש בו כרוטב לפסטות, ואיטריות למיניהן.
3. הכנתם לחם שום? (ראו בטיפ הקודם – בנוגע לבצק*) אל תתביישו לטבול את הלחם שום ברוטב – מוסף טעם! (אפשר גם עם הפיצה)