נתחיל עם התערובת
מנפים את הקמח פעמיים עם מסננת קמח לקערה גדולה. לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר אל הקערה עם הקמח.
הסוד לפנקייק מעולה, הוא מינימום ערבוב. בדומה לסופלה או למוס.
ממיסים את החמאה וטורפים את הביצים. את הביצים הטרופות, את החלב ואת תמצית הוניל מוסיפים אל תערובת החמאה החמה והביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים את המרכיבים היבשים שבקערה בעזרת מטרפה למשך מספר שניות, ולאחר מכן מוסיפים לקערה את תערובת הנוזלים ומאחדים את המרכיבים בעזרת כף עץ, בתנועות קצרות ומבלי לבחוש יתר על המידה.
במידה ונשארים מעט גושים, לא להלחץ, תוך זמן קצר הגושים יעלמו. נותנים לתערובת לנוח בקערה, במקום קריר, לפחוץ לחצי שעה.
עתה נעבור לחלק הכייפי שבתומו ניתן לטעות את הפנייק הראשון (תחביב של כל בשלן :)) – עוברים לאש,
מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית עד גבוהה (אין צורך לשמן את המחבת – טפלון, זוכרים? – במידה ואין ברשותכם מחבת טלפון ניתן לשמן בחמאה)
יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה אל המחבת החמה לפי הגודל של הפנקיק שתרצו, לאחר כדקה או כאשר הפנקייק מתמלא בנקודות קטנות (כמו בועות) והבלילה טרם התייבשה, הופכים אותו בעזרת מקית מתכת דקה.
ממתינים חצי דקה נוספת, או כשמרכז הפנקייק ניראה יבש כשבוצעים אותו וזה הסימן שהפנקייק מוכן.
תוספות:
ניתן להוסיף כ"כ הרבה דברים לפאנקיק: פירות, שוקולדים, חמאה וסירופים למיניהם, קצפת סוכריות וזה פשוט לא נגמר.
אני אישית אוהב את הפנקייק שלי הכי פשוט
פנקייק עם חמאה ומייפל, אבל תרגשו בנוח לנסות דברים חדשים – לא בושה להעיז!
שיהיה טעים! 🙂