ממיסים את החמאה (שיטה שאני משתמש בה, להמסרת חמאה במיקרוגל: לשים את החמאה בתוך שקית אוכל מניילון ולחמם מספר שניות עד שרוב החמאה מומסת).
לתוך קערת המקסים מוספים את השמרים והקמח ומערבבים. ניתן לשים את כל הכמות, כאשר ראשית שמים את הקמח ורק לאחר מכן את השמרים. לא לשכוח להתחיל את הערבוב בצורה איטית ולהעלות בהדרגה עד לאחידות החומרים.דבר החשוב מאוד להטפחת הבצק.
לתערובת זאת מוסיפים בצורה הדרגתית את הביצה, הסוכר ואת החמאה שהמסנו מראש. ומערבבים ובד בבד מוסיפים את המים בהדרגה. כאשר מתקבל בצק יחסית אחיד, לשים עד לקבלת בצק אחיד. (טיפ קטן: הששתמשו בטכנוללוגיה, ללשוב בידיים יכול לקחת זמן רב, ובמעבד מזון הדבר יכול לחסוךך זמן יקר)
מכסים בנילון ובמקבת ומטפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה וחצי.
וזה החלק הכי מהנה : הכנת הקרואסונים עצמם לפני האפייה ומילוי בשוקולוד או כל ממרח אחד שבא לכם לשים בחך.
מחלקים את הבצק לשניים חלקים ומרדדים כל אחלר למלבן ארוך וצר (זה הרוחב של המשולש של כל קרואסון אותו נגלגל)
חותכים למשולשים, ממלאים בממרח שאתם אוהבים (אני מת על שוקולד, מעדיף ממרח נוטלה או השחר יחד עם חתיכת קטנה של שוקולד חלב באמצע).
מה שנישאר זה לגלגל לקארואסון ולסדר על נייר אפייה המונח על התבנית אפייה. ולהטפיח עוד 30 דקות נוספות.
לפני שמכניסים לתנור, מורחים ביצה טרופה, ניתן לפזר גם שומשום, סוכריות, פרורי שוקולד או כל אשר עולה לכם בראש.
מה שנישאר, להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25 דקות (עסוי להישתנות מתנור לתנור) ו/או עד לקבלת גוון זהוב ועמוק. נועצים קיסם לבדיקה. אאם אפוי מוציאים בזהירות.
ניתן להוסיף (לא חובה , אך ממש מומלץ) סירוף סוכר. – אותו מורחים לאחר האפייה.
הרכיבים זה החצי כוס סוכר וחצי כוס מים שנישארו. שמים בסיר חצי כוס סוכר וחצי כוס מים רוטחים ומרטיחים על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סוכר אחיד.
למרות על הבצק. מוסיף לא מעט קלוריות – אך בהחלט משדרג את המתיקות והקרנץ' של הבצק.
מה שנישאר זה לומר בתאבון!
טיפ אחרון שיכול להועיל לאלו שבא להם להכין להן קארואסונים לכל השבוע.
ניתן להקפיא את הצק ולילה לפני להוציא מהמקפיא שיופשר בטמפרטורת חדר והטעם והטריות עדיין נשמרים – ממש כייף לפתוח את הבוקר עם קפה ומאפה – בבית! 🙂