אופן הכנת הבצק
נשים בקערת המיקסר את הקמח לאחר ניפוי, הסוכר, השמרים היבשים והמלח. בעזרת וו-הלישה נערבב קלות את כל המרכיבים היבשים שנמצאים בקערה. אל תפחדו מהשילוב של השמרים והמלח, אנו משתמשים בשמרים יבשים.
כעת נוסיף את כל שאר המרכיבים, למעט האלכוהול. זאת אומרת, נוסיף לקערת המיקסר את הביצים, השמן, המים ותמצית הוניל. את כל המרכיבים נערבב יחדיו על מהירות נמוכה כ 8-10 דקות או עד שמקבל בצע רך ומעט דביק.
כעת נוסיף את 2 הכפות של המשקה האלכוהולי ונלוש עוד 2-3 דקות נוספות. אל תוותרו על האלכוהול, הוא מתאה בזמן הטיגון והוא מסייע לספיחת שמן נמוכה ולתפיחת הבצק בזמן הטיגון בעקבות טמפרטורת השריפה הנמוכה שלו.
כעת נעביר את המצב לקערה משומנת קלות (שהבצק לא ידבק) ונכסה את הקערה בעזרת נלייון נצמד לכשעתיים של תפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת צורת הסופגנייה
ישנן 2 שיטות נפוצות להכנת צורת הסופגנייה, הראשונה היא באמצעות הידיים. חריצה של כמות בצק ויצירת כדור שטוח. שיטה זאת ללא מיומנות לרוב פחות מוצלחת ולא תגרום לסופגניות להיות אסטטיות ואחידות בגודלן ובצורתן. השיטה השנייה היא ע"י רידוד הבצק ושימוש ברינג לחריצת צורת הסופגנייה, זאת השיטה בה נשתמש.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, נקמח את משטח העבודה שלנו, נניח עליו את כל הבצק, ונקמח קלות גם מלמעלה (כדי שהמערוך לא ידבק לבצק).
נרדד את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ עד 2 ס"מ (אל תפחדו להשתמש בסרגל כדי לבדוק את העובי) ובעזרת רינג (חורצן עגול) בקוטר של 5 ס"מ לסופגניות קטנות / 7 ס"מ לסופגניות בינוניות / 9 ס"מ לסופגניות ענקיו, חרצו את הסופגניות והניו אותן על מגש עם נייר אפייה מקומח קלות.
לאחר שתחרצו את הסופגניות, יישאר לכן בצק שלא שומש בזמן החריצה, אחדו אותו לכדור עגול, תנו לו לנוח 5 דקות כשהו מכוסה במגבת, וחיזרו על הפעולה כמה פעמים שצריך לניצול מירבי של כמות הבצק.
פזרו מעט קמח מעל הסופגניות שבתבנית וכסו את התבנית במגבת לתפיחה אחרונה של 40-50 דקות, לפני טיגון הסופגניות.
טיגון הסופגניות
מסוטז' (סיר רחב ושטוח) נשים שמן בגובה של 4-5 ס"מ, ונחמם אותו לטמפרטורה בינונית (בין 160 עד 180 מעלות, אל תפחדו להשתמש במד טמפרטורה). שימו לב, מאו חשוב שהשמן לא יהיה רותח. בינתיים נכין מגש מרופד בנייר סופג, לסופגניות שיצאו מהשמן.
כאשר השמן מגיע לטמפרטורה הנכונה, בעזרת סכין רחבה או ספטולה נעביר את הסופגניות שבתבנית לסיר עם השמן, כאשר הצד שהיה מונח על התבנית יהיה כלפי מעלה בשמן. נטגן כל צד בין דקה וחצי לשתי דקות / עד להשחמה ונוציא לתבנית המרופדת בנייר סופג לצינון. נחזור על הפעולה עד שנסיים לטגן את כל הסופגניות שלנו.
מילוי קלאסי לסופגנייה
ניתן למלא את הסופגנייה בריבות ובקרמים כאלו ואחרים כמו שוקולד או ריבת חלב בקלות, אז איך באמת עושים זאת בצורה קלה ופשוטה? הנה ההסבר:
הסופגניות שלנו כבר מעט התקררו, ניקח קש שתייה ונחרוץ את הסופגנייה במרכז ונרחיב את החוק בתוך הסופגנייה שיהיה מקום למילוי על-ידי סיבוב הקש בתוך הסופגנייה. נעבור כך על כל הסופגניות שנרצה להוסיף להם מילוי.
נשים את המילוי שלנו (הריבה, השוקולד או ריבת החלב) בבקבוק לחיץ או בשקית זילוף (גז שקית אוכל תוכל לעשות את העבודה, אם יש מעט מיומנות) ונמלא את הסופגניות שלנו במילוי. לא לשכוח לפנק במילוי בתוך הסופגנייה, עשינו הרבה מקום למילוי 🙂
בסיום נפזר אבקת סוכר כל הסופגניות.
ונשאר רק להגיש והתפנק על סופגניות אוויריות וטעימות!